Επίσκεψη Μίνας Γκάγκα στο Γ. Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Σπύρου Δερδεμέζη , του Διοικητή της 6 ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη , του υποδιοικητή της 6ΥΠΕ κ. Ιωάννη Νικόπουλου, της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Νίκης Τσιφετάκη , της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Βαρβάρας Ηλιάδου, της Αν. Προισταμένης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Νούλης Παππά, του Αντιπρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ιατρό κ Σωκράτη Σισμανίδη και του πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Καλαμπόκα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κατάσταση του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και απέναντι στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Από το 2019 έως και το 2023 (31/3/2023) πραγματοποιήθηκαν 29 προσλήψεις μόνιμου και 9 επικουρικού ιατρικού προσωπικού , 6 προσλήψεις μόνιμου και 103 επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, 10 μόνιμου και 52 επικουρικού λοιπού προσωπικού. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 18 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού (ΤΕ, ΔΕ) και 5 νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Μίνα Γκάγκα

Έγινε εκτενής συζήτηση για την αναβάθμιση του ΤΕΠ του νοσοκομείου μέσα από την ένταξη του έργου από το Υπουργείο Υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας με ορίζοντα υλοποίησης έως το 2025 και ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο, όπου αναλύθηκαν περαιτέρω οι προτεινόμενες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί.

Η Διοίκηση ενημέρωσε επίσης για την έγκριση χρηματοδότησης 1.9 εκ € από το νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 για την αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (νέος αξονικός 64 τομών, ψηφιακός μαστογράφος , προμήθεια μηχανήματος DEXA , προμήθεια έξι νέων χειρουργικών τραπεζών ,κλπ) και σε συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους συμμετέχοντες τέθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως το πλαίσιο εφημεριών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών , τη γνωμάτευση απεικονιστικών εξετάσεων μέσω συστημάτων PACS καθώς και προτάσεις για τη βελτιστοποίηση του πλαισίου διακομιδών.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα τμήματα του νοσοκομείου και ειδικότερα στο Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και των Εξαρτήσεων , στη νέα μονάδα ΜΟΘΕ του ΟΚΑΝΑ που στεγάζεται στο Πολυδύναμο Κέντρο στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου και του ΟΚΑΝΑ, σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία όπως πνευμονολογικό και δερματολογικό, καθώς και στην παθολογική κλινική δυναμικότητας 50 κλινών στην οποία η Αν. Υπουργός συζήτησε διεξοδικά με ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς της κλινικής για θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, η κα Γκάγκα, συμφώνησε στην αποδοχή του αιτήματος των ειδικευομένων για προμήθεια νέων Η/Υ και εκτυπωτή, καθως αυτό θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε επίσης 

Ευλογιά των πιθήκων: Αναζωπύρωση τον τελευταίο μήνα στην Ευρώπη- Νέο κρούσμα στην Ελλάδα

Έκθεση ΕΟΔΥ 27/3 έως 2/4: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, 47 θάνατοι λόγω COVID-19 και ένα από γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.