Στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο “Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” ο Θάνος Πλεύρης – Θα γίνει η πρώτη δημόσια δομή ανακουφιστικής φροντίδας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο “Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” όπου θα γίνει η πρώτη δημόσια δομή Ανακουφιστικής φροντίδας.

Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο θα γίνει η πρώτη δημόσια δομή ανακουφιστικής φροντίδας

Το Υπουργείο Υγείας θέσπισε για πρώτη φορά στη χώρα μας σύστημα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ παράλληλα συστήνεται και το Εθνικό Μητρώο ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας.

Στόχος είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.

Αυτό το νέο σύστημα, συνδυαστικά με τις λοιπές υφιστάμενες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζει και εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι:

«Η χώρα μας έχει αποκτήσει πλαίσιο ανακουφιστικής φροντίδας και πλέον πρέπει να αποκτήσει και τις δομές. Θέλουμε το Σπηλιοπούλειο “η Αγία Ελένη” να είναι η πρώτη δημόσια δομή για ανακουφιστική φροντίδα, ώστε οι συνάνθρωποι μας να μπορούν να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται όταν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα. Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες ιδιωτικές δομές. Τώρα δημιουργείται και το πλαίσιο για να το επεκτείνουμε σε όλα τα επίπεδα. Το Σπηλιοπούλειο θα υπάρξει υπόδειγμα στην πορεία, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας».

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελπίδες για τον 20χρονο Γεράσιμο – Στο νοσοκομείο παραμένουν 9 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελπίδες για τον 20χρονο Γεράσιμο – Στο νοσοκομείο παραμένουν 9 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.