Τραγωδία στα Τέμπη: Ελπίδες για τον 20χρονο Γεράσιμο – Στο νοσοκομείο παραμένουν 9 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Μικρές νίκες κερδίζει καθημερινά ο 20χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών επιβάτης του πρώτου βαγονιού από την τραγωδία στα Τέμπη.

Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν ακόμα 9 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, με τους 4 να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πολλές είναι οι ελπίδες για τον 20χρονο Γεράσιμο, καθώς οι γιατροί βλέπουν σημάδια βελτίωσης.

Μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του προσέφερε δειλά, αλλά ελπιδοφόρα μηνύματα, καθώς κάποια οιδήματα παρουσίασαν μερική υποχώρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr υπεβλήθη και σε τραχειοστομία.

Ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, με τους συγγενείς του να προσεύχονται και να βρίσκονται από το πρώτο λεπτό στο πλευρό του στη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τη συνδρομή εξειδικευμένης ομάδας νευροχειρουργών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Τραγωδία στα Τέμπη : Στο νοσοκομείο παραμένουν 9 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σημαντική βελτίωση εμφανίζει και η υγεία της 25χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», καθώς βγαίνει κατά διαστήματα από την τεχνητή καταστολή και έρχεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ακόμη 2 τραυματίες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η μία έχει αποσωληνωθεί και η άλλη παραμένει ακόμα διασωληνωμένη. Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «σταθερή», σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Άλλοι 4 πολυτραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας σε καλή κατάσταση και ένας νοσηλεύεται στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου υποβάλλεται σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων.

Φωτό: Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Ελεγκτικό Συνέδριο για την Υγεία: Πανδημία και ελλείψεις προσωπικού δοκίμασαν τις αντοχές των νοσοκομείων και των ΜΕΘ

Γιατί κλαίω στον ύπνο μου; Τι μπορεί να κρύβει το κλάμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.