Ενότητα ζητά ο Γ.Πατούλης, καλώντας εκ νέου τους γιατρούς να συνδράμουν κατά της πανδημίας

Ύστατη έκκληση απευθύνει στους γιατρούς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης κι ενώ αναμένονται αποφάσεις για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

«Στην επιστράτευση, εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό», δήλωσε πριν από λίγο ο Γιώργος Πατούλης.

Και πρόσθεσε: «Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας ,οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Σε τηλεδιάσκεψη ο ιατρικός κόσμος

Έως αυτή την ώρα, οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων όλης της χώρας συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αφού η πρωινή τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας δεν τους ικανοποίησε.

Στη διάρκεια της συζήτησης με τον υπουργό, δεν έλειψαν στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές με την ηγεσία του υπουργείου να τονίζει ότι η υγειοβονομική κρίση απαιτεί τη συνδρομή όλων και τους γιατρούς να αντιτείνουν μια σειρά από πρακτικές δυσκολίες.

Το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει τη συνδρομή 200 ιδιωτών γιατρών – πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών. Όμως μέχρι σήμερα, μόνον 60 γιατροί έχουν αναταποκριθεί στο κάλεσμα.

Τα κίνητρα που προβλέπονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς είναι μισθός 2000 ευρώ αφορολόγητος και ακατάσχετος, απαλλαγή από την συνδρομή στον ιατρικό σύλλογο για 5 χρόνια και απαλλαγή από την αστική ευθύνη.

Διαβάστε επίσης

Σε αναμονή αποφάσεων για την επίταξη των γιατρών – Άκαρπη η σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας

Πέτσας: Είμαστε έτοιμοι για επιστράτευση γιατρών αν χρειαστεί

Γιατί οι ιδιώτες γιατροί λένε όχι στο κάλεσμα Κικίλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.