Πάνω από 100 νέες δομές Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία 106 Δομών Ψυχικής Υγείας, με χρηματοδότηση 55 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι Κέντρα Ημέρας και μία Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων σε Αττική και Τρίκαλα. Από αυτές τις Μονάδες, τα δύο Κέντρα Ημέρας αφορούν Διατροφικές Διαταραχές και θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικά για κακοποιημένα παιδιά και εφήβους, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία δύο Κέντρων Ημέρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημιουργούνται, επίσης, τρεις Ξενώνες για παραβατικούς εφήβους σε Αθήνα, Πειραιά και Μακεδονία, καθώς και δύο Κέντρα ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη.

Αδειόδότηση νέων μονάδων Ψυχικής Υγείας

Έχουν ολοκληρωθεί 66 διαγωνισμοί για ισάριθμες νέες δομές και ήδη έχουν αδειοδοτηθεί 54 νέες Μονάδες (7 Μονάδες Έγκαιρης Παρέμβασης, 10 Κινητές Μονάδες, 21 Κέντρα Ημέρας και 15 Οικοτροφεία και Ξενώνες).

Οι μονάδες Ψυχικής Υγείας που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το προσεχές διάστημα είναι:

Α. 12 ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ 1 ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Β. 8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΩΣΗ Γ. ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ α) 6 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ 5 ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

β) 4 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

γ) 2 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Δ. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

α) 6 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ 1 ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Από τα παραπάνω,

2 Κέντρα Ημέρας αφορούν Διατροφικές Διαταραχές

2 Κέντρα Ημέρας για κακοποιημένα παιδιά

1 Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους με νεοπλασματικές ασθένειες

β) 3 ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Ε. ΑΝΟΙΑ ALZHEIMER’S 8 ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ, 6 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ 4 ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ALZHEIMER’S Για την υποστήριξη ασθενών, των συγγενών και φροντιστών τους.

Διεθνείς συνεργασίες για την Ψυχική Υγεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το υπουργείο Υγείας επενδύει ταυτόχρονα σε διεθνείς συνεργασίες για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τα παιδιά.

Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και το «Child Mind Institute» της Νέας Υόρκης, αξιοποιώντας σχετική δωρεά, για τη δημιουργία ολοκληρωμένου Εθνικού Δικτύου Αναφοράς για το παιδί, σε όλη την Επικράτεια.

Επίσης, εγκαινίασε το νέο Γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, παρουσία του Πρωθυπουργού και του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης Dr. Hans Kluge.

Διαβάστε επίσης 

Dentist pass σε παιδιά από 6 ως 12 ετών

ELPEN: Επόμενος σταθμός οι ΗΠΑ – Σε τι αφορούν οι επόμενες επενδύσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.