Αυξήσεις τιμών στα φάρμακα – Τι θα ανακοινώσει ο Θ. Πλεύρης σε έκτακτη ενημέρωση για τις ελλείψεις

Έκτακτη ενημέρωση για τις ελλείψεις φαρμάκων, τα μέτρα και τις αυξήσεις τιμών που θα υπάρξουν, το απόγευμα της Τετάρτης από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στις 5 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου, θα μιλήσουν στο υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα που έχει προκύψει σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα αναλυθούν και τα 10 μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου.

Αυξήσεις τιμών σε φθηνά φάρμακα

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προβλέπεται και ο εξορθολογισμός  των τιμών σε κάποια φάρμακα τα οποία έχουν χαμηλή τιμή στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο γίνονται αντικείμενο παράλληλων εξαγωγών σε χώρες με υψηλότερη τιμολόγηση.

“Αυξήσεις φαρμάκων θα υπάρξουν μόνο εκεί που υπήρχαν πάντα, όταν αποδεικνύεται σε πάρα πολύ φτηνά φάρμακα του ενός και των δύο ευρώ ότι κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της ενέργειας, αν αποσυρθούν αυτά τα φάρμακα ο πολίτης θα χρειαστεί να πάρει πολύ πιο ακριβά φάρμακα. Και μόνο σε αυτές τις κατηγορίες βάσει κοστολογίου”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας το πρωί της Τετάρτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ.

“Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αντιβίωση, γενόσημο του Amoxil να το πω απλά, το οποίο καλύπτει την ελληνική αγορά και είναι ελληνικής εταιρίας. Έχει μια τιμή που αποδεικνύει η εταιρία ότι με 2,20 περίπου τιμή έχει κόστος παραγωγής 2 ευρώ. Προφανώς εκεί πέρα χρειάζεται να γίνει μια αύξηση – δεν ξέρω εγώ αυτό θα το κρίνουν τα όργανα – 20 ή 30 λεπτά που στο σύνολό της σχεδόν την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ”.

Διαβάστε επίσης

Από τι προστατεύονται οι γονείς με τη γονική άδεια

Ελλείψεις φαρμάκων: Έρχεται παρέμβαση εισαγγελέα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.