Γονείς αμεα: O ΕΟΠΥΥ αποφάσισε μετά από 12 χρόνια να μην καλύπτει τα νοσήλια για έναν βαριά χρόνιο πάσχοντα

Από τον Σεπτέμβρη 2022, χωρίς καμία ενημέρωση της οικογένειας ο ΕΟΠΥΥ σταμάτησε να καταβάλει τα νοσήλια σε βαριά χρόνιο πάσχοντα και με νοητική στέρηση με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 90% τον Ι.Ρ.Κ., ενώ μέχρι τότε τα κάλυπτε από το 2010 έως τον Αύγουστο 2022.

Η ιδιωτική δομή απαιτεί μέχρι σήμερα 5.000€ από την οικογένεια αλλιώς θα βγάλει στον δρόμο τον περιθαλπόμενο.

Διαμαρτυρία προς τον ΕΟΠΥΥ για τα νοσήλια

Σε εξώδικη διαμαρτυρία της οικογένειας από 14 Νοέμβρη 2022 ο ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώ αρνείται να προτείνει τη μεταφορά του Ι.Ρ.Κ. σε ανάλογη δομή. Στην άρνηση καταβολής των νοσηλίων αναφέρει ότι δεν μπορούν να καταβληθούν νοσήλια για τέτοια περίπτωση σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν δημόσιες δομές και πολλοί βαριά ανάπηροι που χρειάζονται ειδική φροντίδα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνονται σε ιδιωτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων που μπορούν να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 10πμ στον ΕΟΠΥΥ του Πειραιά, ζητώντας να συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει τα νοσήλια αδιαλείπτως εκτός αν η αρμόδια υπηρεσία αναλαμβάνει την ευθύνη να μεταφέρει τον χρόνιο πάσχοντα Ι.Ρ.Κ. σε ανάλογη δομή, ικανή να μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της πάθησής του (ειδικός τρόπος διατροφής κλπ).

Διαβάστε επίσης

Ανάλυση: Γιατί η έξαρση της COVID-19 στην Κίνα προκαλεί ανησυχία;

Συνταγογράφηση και αυξήσεις τιμών στα ελλειπτικά φάρμακα – Η ευκαιρία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.