Επιτροπή 25 ατόμων για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης με πρόεδρο τον Γιάννη Κωτσιόπουλο

Επιτροπή 25 ατόμων για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης συγκροτείται με κοινή απόφαση του υπουργού και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και αντιπρόεδρος ο Βασίλειος Κουτσιούρης, δρ Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSHEM, MSIS, BSc (CS), σύμβουλος του υπουργού Υγείας.

Η επιτροπή πέρα από την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, θα μεριμνά ακόμη για την ολοκλήρωση των διαγνωστικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία Mητρώων ασθενών.

Τα μέλη της Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης 

Η Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών – θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία Μητρώων ασθενών” αποτελείται από τους εξής:

ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστασίου, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.
ΚΟΥΤΣΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη, Δρ. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSHEM, MSIS, BSc (CS), Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, ως Αντιπρόεδρος.
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον ΓΚΑΤΣΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ του Ευθυμίου  Β΄ Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ..
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Φ.Ε.Τ., με αναπληρωτή τον ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ του Παναγιώτη , Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Φ.Ε.Τ., ως εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΑ του Χρήστου , Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.
ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Αθανασίου, Γενικός/ Οικογενειακός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ. – Κ.Υ. Βάρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε., Γενικός Γραμματέας της Ι.Ε.Α., με αναπληρωτή τον ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ του Βασιλείου , Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α., Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής, Πληροφορικής και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ως εκπρόσωποι της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.).
ΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ιωάννη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΛΕΚΚΑ ΜΑΡΟΥΛΙΩ του Αντωνίου, ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.
ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σπυρίδωνος , Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΚΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του Νικολάου, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
ΠΑΝΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ του Σπυρίδωνος , Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με αναπληρωτή τον ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Αντωνίου, Προϊστάμενο του Τμήματος ΓΓΚΑ – Υπουργείου Υγείας της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ως εκπρόσωποι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).
ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αθανασίου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΣΙΑΚΟΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Δημοσθένη, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας. ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΛΙΛΙΑΝ-ΒΕΝΕΤΙΑ του Αθανασίου , Διευθύντρια Γραφείου Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ του Χαραλάμπους, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ο.ΔΙ.Π.Υ., ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
ΒΟΖΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη, Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου , Υπεύθυνος Παρατηρητήριου Οικονομικών Υγείας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
ΓΑΛΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αθανασίου , Επιδημιολόγος – Διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής. 4
ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., με αναπληρωτή τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του Μιχαήλ, Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ του Θεοχάρη, Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον ΚΟΣΜΙΔΗ ΜΑΡΙΟ του Μιχαήλ, Αντιπρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).
ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Μιχαήλ, Πρόεδρος του Π.Φ.Σ., με αναπληρωτή τον ΖΗΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Βασιλείου, Α΄ Αντιπρόεδρο του Π.Φ.Σ., ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).
ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός – Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» , Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Νικολάου, Νοσοκομειακό Φαρμακοποιό – Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Γενική Γραμματέα της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι).
ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικολάου , Καρδιολόγος, με αναπληρωτή τον ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Κωνσταντίνου, Καρδιολόγο, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).
ΤΟΥΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (P.I.F), με αναπληρώτρια την ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΜΑΡΙΑ του Ηλία , Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (P.I.F), ως εκπρόσωποι του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (Pharma Innovation Forum).
ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ του Εμμανουήλ, Διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
ΓΚΟΓΚΟΖΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Ιωάννη, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παύλου, Πρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΑΝΤΩΝΙΟ του Νικολάου , μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.).

ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παντελή, Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, με αναπληρωτή τον ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Χρήστου, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η ΒΑΡΣΟΥ ΕΛΕΝΗ του Βασιλείου,του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρωτή τον ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Χρήστου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης

“Για Να Σωθεί Ένα Παιδί” – Ξεκίνησε η δημοπρασία για τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Προετοιμασία για την εξωσωματική γονιμοποίηση: Μυστικά και συμβουλές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.