Η ΕΕ επενδύει 125 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας σε συνεργασία με τον ΠΟΥ

Η ΕΕ θα επενδύσει άλλα 125 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας και ιδίως για να συμβάλει στην επέκταση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης, μέσω ενός προγράμματος εταιρικής σχέσης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο υπεγράφη από την Επίτροπο κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ κ. Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους.

Η εν λόγω εταιρική σχέση αποτελεί βασικό στοιχείο της νέας στρατηγικής της ΕΕ για την παγκόσμια υγεία, την οποία ενέκρινε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πράγματι, η ενίσχυση των συστημάτων υγείας και της καθολικής υγειονομικής κάλυψης παγκοσμίως αποτελεί μία από τις τρεις βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής.

Πρόσβαση για όλους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Οι επιδημίες και οι πανδημίες που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία με καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, καταδεικνύουν τη σημασία των επενδύσεων στην καθολική υγειονομική κάλυψη, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όπου και όποτε τις χρειάζονται, χωρίς να αντιμετωπίζουν οικονομικά εμπόδια.

Το 2011 η Επιτροπή δρομολόγησε την εταιρική σχέση για την καθολική υγειονομική κάλυψη, ώστε ο ΠΟΥ να μπορέσει να προωθήσει την καθολική υγειονομική κάλυψη σε εθνικό επίπεδο μέσω της ενίσχυσης των συστημάτων υγείας. Ενώ η πρόοδος στον τομέα αυτό ανακόπηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, η καθολική υγειονομική κάλυψη έχει βελτιωθεί σε όλες τις χώρες που επωφελούνται από την εταιρική σχέση. Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή έχει επενδύσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στην εταιρική σχέση.

Διαβάστε επίσης

Choose Life: 23 δότες μυελού των οστών έχουν χαρίσει ελπίδα

ΠΟΥ: Το 90% του πληθυσμού έχει ανοσία στον κορονοϊό – Ανησυχία για νέο στέλεχος

Γλυκά, που μπορείς να απολαύσεις, ακόμη κι αν είσαι σε αυστηρή δίαιτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.