Αναζητούνται έξυπνα μέτρα, χωρίς να «θυσιαστεί» η Δημόσια Υγεία

Αύριο αναμένονται νέες εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τη διαχείριση της κατάστασης που παραμένει ιδιαίτερα βεβαρημένη, τόσο στην Αττική όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος το έθεσε ξεκάθαρα στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Στόχος είναι  να προχωρήσουμε έξυπνα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς συμβιβασμούς στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στη στρατηγική ανάσχεσης της πανδημίας. Λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση της κοινωνίας και αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης», είπε χαρακτηριστικά  Αριστοτελία Πελώνη.

Το ποιες θα είναι αυτές οι βαλβίδες αποσυμπίεσης, θα αποφασιστεί αύριο μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες ημέρες εκφράζουν κατά μόνας διαφορετικές απόψεις. Έως αύριο θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια ομόφωνη εισήγηση.

Στο κόκκινο το ΕΣΥ 

Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ασφυκτική με καθημερινή αύξηση των εισαγωγών στις μονάδες Covid-19.

Από σήμερα όλη Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμη υποδομή στο ΕΣΥ.

Επιπλέον, ο ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει με 550 επιπλέον κλίνες, εκ των οποίων 100 για περιστατικά Covid-19.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στο σύστημα εφημεριών της Αττικής: Το Κοργιαλένειο μετατρέπεται σε full covid νοσοκομείο και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας εντάσσεται στο σύστημα εφημεριών για non covid περιστατικά.

Εθελοντική συμμετοχή ή επίταξη

Στο θέμα της συνδρομής ιδιωτών γιατρών – οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ενταχθούν προσωρινά στο ΕΣΥ – η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε σήμερα ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στην εθελοντική τους συμμετοχή.

Αν όμως δεν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένοι να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και που δεν είναι άλλη από την επίταξη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Από το υπουργείο Υγείας έχει δοθεί 48ωρη διορία στους γιατρούς να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται άψογα»

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό προχωρεί απρόσκοπτα.

Όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.345.000 εμβολιασμοί, και 915.000 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για 250.000 ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.  Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70 – 74 και 65 – 69 ετών.

Εκτιμάται ότι τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Δείτε επίσης

Νέα κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς που θα συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Β.Κικίλιας: Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή της πανδημίας, περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος Υγείας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.