Νέα κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς που θα συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ύστατη προσπάθεια κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) για να πείσει τα μέλη του να ενταχθούν στην προσπάθεια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

«Καλώ τους συναδέλφους μου να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια να στηρίξουν το
ΕΣΥ. Να βοηθήσουν τους συναδέλφους στα νοσοκομεία που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που διαθέτουν και την αγάπη τους για τον ασθενή και αυτό θα πράξουν και αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλη ο οποίος ανακοίνωσε νέα κίνητρα.

Νέα κίνητρα

Πιο συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ θα απαλλάξει από την ετήσια συνδρομή για τα επόμενα πέντε χρόνια όσους ιδιώτες παθολόγους γενικούς γιατρούς, πνευμονολόγους και αναισθησιολόγους, ανταποκριθούν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και απασχοληθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ιδιώτες γιατροί που απασχολούνται εκτάκτως στο δημόσιο σύστημα Υγείας αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η καθαρή αμοιβή έχει οριστεί στα 2.000 ευρώ, ποσό αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Προειδοποιήσεις για επίταξη 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 48ωρη διορία στους γιατρούς να δηλώσουν εθελοντικά τη συμμετοχή τους.

Διαφορετικά φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιτάξεις.

Δείτε επίσης

Επιτροπή για αστική ευθύνη και νομική ασυλία των ιδιωτών γιατρών

Γιατί οι ιδιώτες γιατροί λένε όχι στο κάλεσμα Κικίλια

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.