Πλεύρης κατά Πολάκη για χρήση προσωπικών δεδομένων ασθενούς – ΕΔΕ στο ΙΦΕΤ

Στην καταγγελία ό,τι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δημοσίευσε μια ψεύδη πληροφορία που θίγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μιας ασθενούς, προέβη από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα. Ο κ.Πολάκης στην ανάρτησή του,κατηγορούσε τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ),ότι αρνήθηκε να φέρει ένα φάρμακο για τη θεραπεία ασθενούς, επικαλούμενος την καταγγελία που έκανε ο γιος της, ο οποίος είναι γιατρός χειρουργός.

Ο κος Πλεύρης, ανέφερε ότι το φάρμακο έχει χορηγηθεί δύο φορές στην ασθενή μέσα στο 2022, ενώ δήλωσε πως ζήτησε από το ΙΦΕΤ να διενεργηθεί ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί πως διέρευσε το email, το οποίο κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκη.

Θάνος Πλεύρης κατά Πολάκη

«Αυτό το οποίο θέλω να αναφέρω και κύριε Πρόεδρε θα μου επιτρέψετε γιατί συνδέεται και θα κάνω και μία συγκεκριμένη καταγγελία. Είναι ότι χθες υπήρξε μια ανάρτηση από συνάδελφο Βουλευτή, τον κύριο Πολάκη. Βγάζω τις ύβρεις τις οποίες συχνά μου αναφέρει ο κύριος Πολάκης, όπου αναφέρεται σε ένα φάρμακο και στον ΙΦΕΤ για δήθεν έλλειψη. Έχει και το email ενός γιου ασθενούς προς τον ΙΦΕΤ.

Ο ΙΦΕΤ χθες απάντησε. Στην απάντηση του, εξηγεί ότι το συγκεκριμένο φάρμακο που είναι καινοτόμο, ακριβό φάρμακο και εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, στη συγκεκριμένη ασθενή έχει δοθεί δύο φορές μέσα στο έτος και άρα ο ΙΦΕΤ με πολύ μεγάλο αγώνα, γιατί ήταν ένα καινοτόμο φάρμακο πάρα πολύ σημαντικό, κατάφερε να το προμηθεύσει.
Σήμερα όμως έγινε κοινωνός σε κάτι, που με συγχωρείτε πρέπει να το καταγγείλω στο Κοινοβούλιο και θα περιμένω να υπάρξει απάντηση.

Ο γιος της ασθενούς κοινοποίησε ένα email στον ΙΦΕΤ. Το έχει κοινοποιήσει σε εμένα, οπότε έχω νόμιμη κατοχή του συγκεκριμένου email, που αναφέρει ότι το ποστάρισμα του email του, έχει γίνει εν αγνοία του και εγκαλεί και υπάλληλο ενδεχομένως που έδωσε αυτό το email στον κύριο Πολάκη, αλλά και τον ίδιο τον κύριο Πολάκη ,ότι λέει ψέματα για πολιτικούς λόγους και κυρίως ότι προσβάλει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.
Εγώ θεωρούσα ότι ο κύριος Πολάκης είχε το email και του είχαν επιτρέψει να κάνει χρήση. Και πληροφορούμαστε ότι γιατρός – βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έβγαλε στη φόρα με τα ονόματα κανονικά του γιου της ασθενούς και το τι χρειαζόταν η ασθενής, χωρίς να πάρει άδεια.

Προσέβαλε προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ψέματα γιατί είχε καλυφθεί το θέμα και με συγχωρείτε ήδη μίλησα με τον Πρόεδρο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ, του ζήτησα να κάνει έλεγχο και ΕΔΕ για να δούμε πως έχει διαρρεύσει το email και παράλληλα να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία.

Και όποιος έχει κάνει χρήση αυτών των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου βουλευτή, επειδή ακριβώς συνιστούν σοβαρό ποινικό αδίκημα γιατί είναι δεδομένα Υγείας, να σχηματιστεί ο αντίστοιχος φάκελος για να αποδοθούν ευθύνες», είπε καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Τρίμηνη αναφορά για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ανα νοσοκομείο

Έρευνα: Φαρμακεία – Κέντρα Υγείας θέλουν 8 στους 10 Έλληνες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.