Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Ρόδου με την πρόσληψη 5 πληρωμάτων ασθενοφόρου

Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Ρόδου, με την πρόσληψη 5 πληρωμάτων ασθενοφόρου, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, κατά την επίσκεψη της στο Γ.Ν. Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».

‘Όπως παρατήρησε η αναπληρώτρια Υπουργός, το Γ.Ν. Ρόδου, είναι από τα πιο σύγχρονα και αρτιότερα νοσοκομεία που έχει επισκεφτεί. Χρειάζεται όμως κάποιες κτιριακές βελτιώσεις και ανακαινίσεις, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κα Γκάγκα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Α. Καμπουράκη για τη φιλοξενία που προσέφεραν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο μετακινήθηκε στη Ρόδο για την ενίσχυση του νοσοκομείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Ρόδου, με την πρόσληψη 5 πληρωμάτων ασθενοφόρου

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ενισχύεται η ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ Ρόδου με την πρόσληψη 5 πληρωμάτων ασθενοφόρου και επίκειται η παράδοση ασθενοφόρου στο Π.Π.Ι. Γενναδίου, δωρεά του ιδρύματος Ευγενίδου, για την κάλυψη αναγκών της Ν. Ρόδου.

Η αναπληρώτρια υπουργός, περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Διοικητή κ. Σταύρο Τσαντή. Επισκέφτηκε τις κλινικές Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα Χειρουργεία, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα Εξωτερικά Ιατρεία.Γκάγκα - Ρόδος

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και προβλέπει τη δυνατότητα προκήρυξης άγονων θέσεων ιατρών ΕΣΥ ως θέσεων μερικής απασχόλησης, με δικαίωμα ετεροαπασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ή διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, γεγονός που θα δώσει κίνητρο για την προσέλκυση γιατρών σε απομακρυσμένα νοσοκομεία.

Επιπλέον, με την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, θα αποσυμφορηθεί η λίστα των τακτικών χειρουργείων των νοσοκομείων.

Στη συνέχεια,  μετέβη στο νησί της Σύμης όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Π.Π.Ι., το οποίο αναβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, η κ. Γκάγκα παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία για τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης, και Καστελλορίζου , κ. Χρυσοστόμου, με τον οποίο είχε στη συνέχεια σύντομη συνομιλία.

Γκάγκα- Σύμη

Η κα Γκάγκα παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο έναν απινιδωτή, δωρεά του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Φρανκφούρτης, για την Ιερά Μονή Ταξιάρχη Σύμης

Διαβάστε επίσης 

Λειτουργεί κανονικά από σήμερα η πλατφόρμα του Προσωπικού γιατρού prosopikos.gov.gr

Ιός Δυτικού Νείλου: Κανένα κρούσμα για δεύτερη εβδομάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.