Εκλογές γιατρών: Πρώτες οι παρατάξεις Πατούλη και Νίτσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των γιατρών στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με τις παρατάξεις των νυν προέδρων Γιώργου Πατούλη και Νίκου Νίτσα να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Εκλογές των γιατρών στον ΙΣΑ

Οι αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, έγιναν την Κυριακή και την Δευτέρα. Πρώτη παράταξη, αναδείχθηκε η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ που πέτυχε αυτοδυναμία με ποσοστό 50,64% ανάμεσα σε 11 παρατάξεις για τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης τονίζει τα εξής:

“Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές και συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί .Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή.»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, ψήφισαν 8.157 ( έναντι των 6.569 που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές-ποσοστό αύξησης ) .

Έλαβαν:

. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α: 50,64% και 9 έδρες

. ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ):10,54% και 2 έδρες

. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΔΗ.ΠΑ.Κ:8,13% και 1 έδρα

. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 7,30% και 1 έδρα

. ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:6,31% και 1 έδρα

. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.):5,18% και 1 έδρα

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΙΣΑ:4,68% και 1 έδρα

. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΚ ΙΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:3,86% και 1 έδρα

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Α.Ι.Κ.:2,86% και καμία έδρα

. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:0,51% και καμία έδρα

Η διαδικασία καταμέτρησης των υπολοίπων σωμάτων θα συνεχιστεί και μόλις εκδοθεί το επίσημο πρακτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Εκλογές γιατρών Πρώτες οι παρατάξεις Πατούλη και Νίτσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από τις εκλογές των γιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Εκλογές των γιατρών στον ΙΣΘ

Η παράταξη ΕΝΟΣΥ ΝΙΚΙ αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές των γιατρών στη Θεσσαλονίκη για 4η φορά. Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων δεκαετιών (27% αύξηση από τις προηγούμενες εκλογές) στην κάλπη, που αυτή τη φορά ήταν μόνο ηλεκτρονική, ψήφισαν το παρόν ΔΣ υπό τον πρόεδρο κ. Νίκο Νίτσα σε ποσοστό 69,5% ενώ στην κάλπη των εκλεκτόρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ποσοστό έφτασε το 71,7%. Ανάμεσα στους εκλέκτορες της Θεσσαλονίκης εξελέγη και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Α. Εξαδάκτυλος.

Ο νέος πρόεδρος του ΙΣΘ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ευχαρίστησε τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης που για ακόμη μια φορά του εμπιστεύτηκαν το τιμόνι του ΙΣΘ. Επίσης δήλωσε ότι ο ΙΣΘ θα παραμείνει δίπλα στους γιατρούς και την κοινωνία της πόλης.

Διαβάστε επίσης

“Πληγή” για το ελληνικό δημόσιο η επιδημία COVID-19 – Πόσα δισ. στοίχισε

Μείωση του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα έφερε η πανδημία – Η εικόνα στην Ε.Ε.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.