Ζωή Ράπτη: Η αλήθεια που δεν «είδε» ο Ρουβίκωνας

Απάντηση στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό της γραφείο το περασμένο Σάββατο(1/10), έδωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Υπενθυμίζεται ό,τι μέλη του Ρουβίκωνα, πέταξαν τρικάκια έξω από το κτίριο και έγραψαν με μπογιά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους.

https://www.kat-hosp.gr/

Μάλιστα, στον ιστότοπό του ο Ρουβίκωνας αιτιολόγησε την παρέμβαση αυτή, αναφέροντας πως «δεν ξεχνάμε την αναλγησία του κράτους και προσωπικά της υφυπουργού Ράπτη» στην περίπτωση της Όλγα Δ. η οποία τον περασμένο Ιανουάριο ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της και νοσηλεύτηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως σημειώνει ο Ρουβίκωνας, στη συνέχεια η οικογένειά της «απευθύνεται στην υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη, ώστε η Όλγα να εισαχθεί σε δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, η οποία αδιαφορεί παντελώς για την περίπτωση, με αποτέλεσμα η Όλγα να απορριφθεί από 3 δημόσια κέντρα».

Η Ζωή  Ράπτη σε γραπτή της δήλωση αναφέρει :

«Προφανώς μοναδική αρμοδιότητα για το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης έχει το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και λοιπών φορέων, που εξέτασαν την Όλγα Δ. Είναι αυτονόητο ότι κάθε υπουργική παρέμβαση στο έργο τους δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους πρόνοιας και δικαίου.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία οφείλει, όταν δύναται, να διευκολύνει τέτοιες περιπτώσεις, τόσο προς πληρέστερη ενημέρωση του παθόντος και της οικογένειάς του, όσο και προς αποφυγή γραφειοκρατικών εμπλοκών, υπό την ανθρωπιστική διάσταση κάθε υπόθεσης.

Στις 4-8-2022, δηλαδή 7 μήνες μετά το συμβάν κακοποίησής της, επικοινώνησε, για πρώτη φορά με το γραφείο μου, Βουλευτής της αντιπολίτευσης, ζητώντας την επικοινωνία μας με την οικογένεια της άτυχης Όλγας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία νοσηλείας της σε κέντρο αποκατάστασης.

Σε άμεση επικοινωνία μας με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», ενημερωθήκαμε ότι καταρτίστηκε φάκελος παραπομπής της προς το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Στις 11-8-2022, ενημερωθήκαμε από το ΕΚΑ ότι αξιολογήθηκε ως έχουσα αδυναμία ανταπόκρισης σε λεκτικά ερεθίσματα και κρίθηκε ότι, στην παρούσα φάση, δεν δύναται να ακολουθήσει πρόγραμμα ενεργού αποκατάστασης, συστήθηκε δε επανεξέτασή της μετά από 2 μήνες.

Στη συνέχεια, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», απευθύνθηκε στην Κλινική Αποκατάστασης του ΚΑΤ.

Δυστυχώς, και η γνωμάτευση του ΚΑΤ ήταν αντίστοιχη.

Στις 2/9/2022 η άτυχη Όλγα εξετάστηκε και από το Κέντρο Αποκατάστασης του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, με το ίδιο δυστυχώς πόρισμα.

Καθ’ όλο αυτό το διάστημα, υπήρχε τακτική επικοινωνία με τους γονείς της Όλγας, τον πατέρα της Ευάγγελο Δ. και τη μητέρα της, και σχετική ενημέρωσή τους.

Παράλληλα, υπήρχε ενημέρωση και της βουλευτού της αντιπολίτευσης, η οποία είχε καταθέσει το αίτημα για την υπόθεση της Όλγας.

Μετά τις γνωματεύσεις των τριών (3) Κέντρων Αποκατάστασης, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι η άτυχη Όλγα μπορούσε να εισαχθεί δωρεάν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής, στην Αγία Βαρβάρα. Ωστόσο, αυτή η λύση απερρίφθη από την οικογένειά της με το αιτιολογικό της απόστασης του θεραπευτηρίου από την κατοικία της.

Ευχαρίστησαν για τη στήριξη και τις προσπάθειές μας και μας ενημέρωσαν ότι τελικώς προέκριναν τη μεταφορά της σε ιδιωτική δομή στην Αργυρούπολη, κοντά στην κατοικία της.

Παράλληλα, η οικογένεια ενημερώθηκε για κάθε νόμιμο προνοιακό δικαίωμα της παθούσας (επιδόματα, εξέταση από ΚΕΠΑ κλπ.)

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω προκύπτουν από ενημερώσεις των τριών (3) Κέντρων Αποκατάστασης, οι οποίες ασφαλώς δεν δημοσιοποιούνται στο πλαίσιο του Δελτίου Τύπου, λόγω ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων της παθούσας.

Από όλα τα ανωτέρω, καθίσταται προφανές ότι τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα είναι, στο σύνολό τους, ψευδή και συκοφαντικά»., καταλήγει η ανακοίνωσή της Ζωής Ράπτη.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Τον Οκτώβριο και όχι στο τέλος του χρόνου, θα εξετάσουμε την επιστροφή ή μη των ανεμβολίαστων

Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.