Ράπτη: Το 50% των ενηλίκων με αυτισμό ζει μία παραγωγική και ανεξάρτητη ζωή

Tο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Εφήβων και Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, στην Νέα Σμύρνη, εγκαινίασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Το Κέντρο, που δημιουργήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» και χρηματοδοτήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό για την Ψυχική Υγεία, αποτελεί την επέκταση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για μωρά και παιδιά, που λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο.

Θα παρέχει ημερήσια θεραπευτική παρέμβαση και προεπαγγελματική κατάρτιση, καθώς και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση σε 30 έφηβους και ενήλικες άνω των 15 ετών, ενώ θα λειτουργεί και ως συμβουλευτικός σταθμός στήριξης της οικογένειας.

«Στο υπουργείο Υγείας αναπτύσσουμε μια σειρά δράσεων για να υποστηρίξουμε τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Ο αυτισμός δεν αφορά μόνο το άτομο με αναπηρία, αλλά και την οικογένειά του, καθώς και ολόκληρη την κοινότητα, μέσα στην οποία αυτό ζει και αναπτύσσεται», ανέφερε κατά την ομιλία της η κα Ράπτη.

https://alma-amea.gr/

Πρόσθεσε ότι για την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, θα δημιουργηθούν άμεσα, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, τρία Κέντρα Ημέρας και πέντε οικοτροφεία σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, στο στρατηγικό σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία ξενώνα βραχείας φροντίδας, καθώς και τριών Κέντρων Ημέρας και δύο οικοτροφείων.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την ένταξη στην κοινωνία των συμπολιτών μας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, καθώς, από μελέτες διαχρονικής παρακολούθησης ενηλίκων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, υπολογίζεται ότι 30-50% των πασχόντων ζουν ανεξάρτητη και παραγωγική ζωή», κατέληξε η κ. Ράπτη.

Διαβάστε επίσης 

Γκάγκα – Ράπτη στο 72ο Ευρωπαΐκό Συνέδριο του ΠΟΥ

Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας: Η Ρομποτική Χειρουργική «σύμμαχος» των γυναικών με καρκίνο

Τριπλάσια η πιθανότητα εμφάνισης νέας πανδημίας, όπως η COVID-19, τις επόμενες δεκαετίες

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.