Ενδεχομένως και τον ερχόμενο μήνα οι πρώτες παραδόσεις εμβολίων Johnson & Johnson στην Ευρώπη

Η Κομισιόν έδωσε άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Johnson & Johnsonκατά της Covid-19, το τέταρτο κατά σειρά εμβόλιο που εγκρίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο – άρα ενδεχομένως και από τον ερχόμενο μήνα – φτάνοντας συνολικά τις 200.000 εμβόλια.

Η συμφωνία προαγοράς προβλέπει δυνατότητα και για άλλα τόσα επιπλέον εμβόλια εφόσον χρειαστεί.

«Το νέο εμβόλιο θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Απαιτεί μόνο μία δόση, η οποία μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του συλλογικού μας στόχου για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας, δήλωσε πως η Ευρώπη διαθέτει πλέον «τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid-19».

Επόμενα στάδια

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία, η εταιρεία θα είναι σε θέση να παραδώσει στην ΕΕ 200 εκατομμύρια εμβόλια, αρχής γενομένης από το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτές θα προστεθούν στα συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, στα 460 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, καθώς και στα 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson (upd)

Η Ευρώπη ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson (upd)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.