Μειώνονται τα αποθέματα οξυγόνου στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Τι απαντά η διοίκηση

Μειώνονται τα αποθέματα οξυγόνου στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ήδη υπάρχει πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου. Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι προχωρούν όλες οι ενέργειες για την κάλυψη του νοσοκομείου σε οξυγόνο.

Το πρόβλημα παροχής οξυγόνου πάντως και όπως είχε αποκαλύψει το Healthstories.gr, είναι πολύ μεγαλύτερο. Η πανδημία COVID-19 έχει αυξήσει κατακόρυφα την παγκόσμια ζήτηση ιατρικού οξυγόνου και έχει δώσει επείγοντα χαρακτήρα στον εφοδιασμό των μονάδων Υγείας με αυτό, με τις πιο ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.

Στη χώρα μας στις 10 Μαρτίου ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Θριάσιου νοσοκομείου και ο συντονιστής γιατρός, με έγγραφό τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επισήμαναν ότι υπάρχει πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Το σύστημα παροχής οξυγόνου στο Θριάσιο είναι παλιό και έτσι προτείνουν στο έγγραφό τους μια σειρά νέων μέτρων στο έγγραφό τους.

«Η παροχή του οξυγόνου στο νοσοκομείο είναι οριακή και δεν είναι δυνατόν να εγγυηθεί κανείς για την ασφαλή κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών. Κατεπειγόντως να κάνετε ενέργειες για το κλείσιμο της σημερινής εφημερίας του νοσοκομείου μας» αναφέρεται στο έγγραφο.

Τι απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι έχουν προχωρήσει ήδη οι απαιτούμενες ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου σε συνδυασμό με εναλλακτικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια του εγγράφου του Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, το Νοσοκομείο μας έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου, καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση πτώσης της πίεσης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί η πίεση του κεντρικού δικτύου και έχει αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις Κλινικές που χρειάζεται.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο μας έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό μεγάλων φορητών φιαλών που μπορούν να αυξάνουν την πίεση τοπικά, όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες (Κλινικές Covid), ενώ ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ενίσχυσης του κεντρικού δικτύου.

Να σημειωθεί ότι η λύση με τις μεγάλες φορητές φιάλες που «κουμπώνουν» στο δίκτυο, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί.

Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να την εξασφαλίσει.

Διαβάστε επίσης

Η σωτήρια δύναμη του ιατρικού οξυγόνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.