Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα : Δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα

Στην ετοιμότητα του συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πίεσης που θα δεχτεί από το φθινόπωρο, αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, σημείωσε, πως καταγράφεται μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, της τάξεως του 5-10 % με καθοδική τάση.

Ο υπουργός, τόνισε ότι η νόσηση πλέον είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές. «Η πίεση ήταν στην Αθήνα κατά βάση», προσέθεσε ο κ. Πλεύρης  και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα είναι αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πίεση και ο Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος, είπε χαρακτηριστικά.

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: Δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα

Για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα, έξω από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, το οποίο δεν εφημέρευε, ο κ. Πλεύρης είπε ότι βάσει της προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε ΕΔΕ.

Η άποψη ότι όταν ένα νοσοκομείο δεν εφημερευει είναι «κλειστό» δεν ισχύει, σημείωσε  και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα».

Αν ένας άνθρωπος βρεθεί σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει, η διάγνωση πρέπει να γίνει από γιατρό. «Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν».

«Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

« Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα. Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό».

Διαβάστε επίσης 

Tην παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου ζήτησε ο Θ. Πλεύρης -Σε αργία όσοι εμπλέκονται στην τραγική υπόθεση με τον θάνατο του 49χρονου

Κι άλλο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τις γυναίκες – Ποιες δικαιούνται να τις κάνουν, σε τι αφορούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.