Tην παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου ζήτησε ο Θ. Πλεύρης -Σε αργία όσοι εμπλέκονται στην τραγική υπόθεση με τον θάνατο του 49χρονου

Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” στην Πάτρα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ θα τεθούν οι διαδικασίες για να τεθούν σε αργία όλοι όσου εμπλέκονται στην τραγική υπόθεση με τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας Αγ. Ανδρέας ζητά ο Θ. Πλεύρης

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι πάνω από 70 γιατροί ήταν μέσα στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών, την ώρα που ξεψυχούσε αβοήθητος ο 49χρονος, καθώς υπεύθυνοι του νοσοκομείου τον παρέπεμψαν στο Πανεπιστημιακό του Ρίου χωρίς καν να τον εξετάσουν.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε γράψει στο twitter: “Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, γοα το περιστατικό θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι”.

Η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιάνο παραδέχτηκε πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημείωναν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα.

Διαβάστε επίσης

Ο πρίγκιπας Κάρολος και οι συνήθειες που τον κρατούν σε φόρμα στα 73 του χρόνια

Ευθειασμός στον αυχένα: Tι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Η δεξίωση του Διονύση στο Διόνυσο, η νυν και ο πρώην της διαπραγμάτευσης και ο ακαταλαβίστικος Θεοκλής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.