Τι απαντούν οι γιατροί των Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην έκκληση του υπουργείου Υγείας

Την έντονη ανησυχία της για το “ανοχύρωτο και αδύναμο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας και για την αποτυχία στην ασφαλή λειτουργία του” εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απαντώντας με ανακοίνωσή της στην έκκληση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να στελεχώσουν το ΕΣΥ.

Δυστυχώς τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 στη χώρα μας και οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό στις Δημόσιες δομές του συστήματος υγείας, έχουν δημιουργήσει οριακές καταστάσεις στη λειτουργία του, αναφέρει η Ομοσπονδία.

“Η έκκληση για στελέχωση του ΕΣΥ από ιδιώτες ιατρούς, για άλλη μια φορά, θα αφήσει εκτεθειμένους τους ασθενείς στα πρόχειρα σχέδια επί χάρτου. Αντίθετα πρέπει να ανοίξουν οι συμβάσεις των ιδιωτών ιατρών και να ενισχύσουν την ΠΦΥ, που είναι ο πρώτος πυλώνας άμυνας στη διαχείριση κρουσμάτων”, σημειώνει η Ομοσπονδία τονίζοντας ότι οι θέσεις της είναι:

  • άμεσες προσλήψεις με νέο μόνιμο προσωπικό στα ΚΥ και στα Νοσοκομεία, με ταχείες διαδικασίες,
  • μονιμοποιήσεις των επικουρικών ιατρών με μοριοδότηση,
  • επαναπροσλήψεις των απολυμένων, από προηγούμενες κυβερνήσεις, ιατρών.
Η Ομοσπονδία των Γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας θέτει τα εξής ερωτήματα:

-Ποιο το ποσοστό των πασχόντων από covid-19, που χρήζουν νοσηλείας και νοσηλεύονται στις οικίες τους και βάση ποιου πρωτοκόλλου.

-Ποιο το ποσοστό των ασθενών που χρήζουν ΜΕΘ, λόγω covid-19 ή άλλων παθήσεων και νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους ασθενών.

-Ποιο το ποσοστό ασθενών που έπασχαν από covid-19 και απεβίωσαν εκτός νοσοκομείου.

-Ποιο το ποσοστό και ο απόλυτος αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε λίστα για χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές ή διαγνωστικές μεθόδους.

-Ποιο το ποσοστό ασθενών που νόσησαν από covid-19 και χρήζουν φροντίδα αποκατάστασης.

Κάνουμε έκκληση – καταλήγει – έστω και σήμερα να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας σε άμεσες ενέργειες για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Β.Κικίλιας: Είμαστε όλοι μαζί στη μάχη κατά της πανδημίας-Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς

Υπουργείο Υγείας: Οικονομικά κίνητρα και έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.