Συνεργασία με την Ταϊλάνδη σε θέματα υγείας, ξεκινά η Ελλάδα

Συνεργασία με την Ταϊλάνδη ξεκινά η χώρα μας σε θέματα υγείας. Η συνεργασία εγκαινιάστηκε σήμερα Δευτέρα (06/06), καθώς πολυμελής αντιπροσωπεία του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό κα Μίνα Γκάγκα και τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων επικεντρώθηκε σε θέματα λειτουργίας των συστημάτων των δύο χωρών, το πρόγραμμα ελέγχου του καρκίνου, τη μείωση της πρόωρης θνητότητας από καρκίνο, καινοτομίες στην έρευνα και τη θεραπεία του καρκίνου, την καθολική κάλυψη, τις εθελοντικές οργανώσεις, τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19. 

Συνεργασία με την Ταϊλάνδη σε θέματα υγείας

Η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα,  ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητηθούν και πρακτικά ζητήματα όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και οι διαδικασίες έγκρισης νέων φαρμάκων. ” Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική, είναι σημαντική αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών και θα συνεχιστεί”, τόνισε η κα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης

 Θέμα χρόνου να εντοπιστεί και στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων – «Αλλάζει πίστα» το επίπεδο συναγερμού παγκοσμίως

Φάρμακο μειώνει στο μισό τον κίνδυνο επιδείνωσης του καρκίνου του μαστού προχωρημένου σταδίου

H ευλογιά των πιθήκων: Τρόποι μετάδοσης και συμπτώματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.