Ζητούνται επειγόντως γιατροί για να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ απευθύνει, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικά τα νοσοκομεία της Περιφερείας Αττικής, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε. Οι Ιδιώτες Ιατροί αποτελούν σημαντικό πυλώνα του συστήματος υγείας στην χώρα μας. Η περαιτέρω ενίσχυση των Νοσοκομείων του ΕΣΥ με ιατρικό προσωπικό
και συγκεκριμένα στις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας και Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας κρίνεται αυτή την στιγμή αναγκαία και επιτακτική», αναφέρει ο υπουργός σε επείγουσα επιστολή που απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο, ζητώντας να ενεργοποιηθούν τα μέλη του.

Ο Σύλλογος άμεσα ζήτησε από τους γιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων να δηλώσουν εθελοντικά την πρόθεση τους να συνδράμουν.

«Είναι η ώρα να δείξουμε όλοι την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που
ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ. Σας καλούμε και σας παρακαλούμε, όσοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση προς τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ιδιώτες γιατροί που απασχολούνται εκτάκτως στο δημόσιο σύστημα Υγείας αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η καθαρή αμοιβή έχει οριστεί στα 2.000 ευρω, ποσό αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Ζητούνται γιατροί και για την ενίσχυση του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ 

Την ίδια ώρα, το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ ζητά γιατρούς που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ να συνδράμουν στην 24ωρη λειτουργία του με έξτρα εφημερίες.

«Καλούμε ιατρούς του κλάδου ΕΣΥ, πλην των Συντονιστών Διευθυντών, να δηλώσουν
επιθυμία απασχόλησης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη 24ωρη λειτουργία του», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στη διαχείριση των Covid-19 περιστατικών, έχοντας αναλάβει το γενικό συντονισμό.

Διαβάστε επίσης:

Το Healthstories στο «στρατηγείο» Covid-19 του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.