Παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία θα μεταφέρει με ασφάλεια ο Σύλλογος “Ελπίδα”

Την πρόθεση της Ελλάδα να φροντίσει και να περιθάλψει παιδιά με καρκίνο και τραυματίες πολέμου από την Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος πραγματοποίησε χθες με τη συμμετοχή του Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Π& Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββα, τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Victor Liashko.

Παιδιά με καρκίνο από την Ουκρανία στην «Ελπίδα»

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους, από την Ουκρανία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πρόεδρου του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία και θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, καθώς και για τη φιλοξενία των οικογενειών τους στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ ή σε διαμερίσματα κοντά στην Ογκολογική Μονάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπλέον ο κ. Liashko αιτήθηκε από τον κ. Πλεύρη να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκατάστασης και αποθεραπείας τραυματιών πολέμου από την Ουκρανία σε νοσηλευτικές δομές της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης

Στ. Αντωναράκης: Το “βιβλίο της ζωής”, τα κληρονομικά νοσήματα και το μήνυμα της αποτυχίας

Νευροϊνωμάτωση: Η 26χρονη Θεσσαλονικιά, που χαμογελά και πάλι, μετά από πρωτοποριακή επέμβαση στο «Παπαγεωργίου»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.