Συνάντηση Γκάγκα – γιατρών για τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των αντιικών φαρμάκων για την COVID-19, ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης, που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με  τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και της Περιφέρειας Αττικής.

Η κα Γκάγκα, με τους συνεργάτες της κ. Θηραίο και κυρίες Αντωνιάδου και Βιλδιρίδη ενημέρωσαν τους γιατρούς του Δικτύου, για τις προϋποθέσεις χορήγησης του νέου αντιικού φαρμάκου που θα είναι διαθέσιμο, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, την ερχόμενη Παρασκευή 1 Απριλίου.

Χορήγηση αντιικών φαρμάκων

Αναλύθηκαν διεξοδικά, οι διαφορές μεταξύ των δύο διαθέσιμων, αντιικών φαρμάκων, οι προϋποθέσεις χορήγησής τους καθώς και οι αλληλεπιδράσεις τους, με άλλα φάρμακα. Τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους.

Στη συνέχεια, οι γιατροί του Δικτύου και άλλα μέλη του ΙΣΑ που παρακολουθούσαν την ενημέρωση είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους. Τη συζήτηση συντόνισε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φώτης Πατσουράκος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος  Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Αναπτύξαμε το Δίκτυο, με στόχο σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή. Συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τον ιατρικό κόσμο και τον ασθενή».

Διαβάστε επίσης 

COVID-19: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για την πανδημία

Α. Γούλας ιατρός – ιατροδικαστής, καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ: Η κεταμίνη δίνεται πριν από το χειρουργείο – Μπορεί να σκοτώσει

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο με το πρότυπο ΕΝ 15224

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.