Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία από το υπουργείο Υγείας – Στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων ο ΙΣΑ

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία πρόκειται να αποστείλει άμεσα το υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Ζωή Ράπτη επικοινώνησαν με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Iryna Mykychak και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκής Πολιτικής Oleksi Iaremenco για τις ακριβείς ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα, εξοπλισμό, αναλώσιμα και MoD (mobile dispensing/πακέτα πρώτων βοηθειων και χειρουργικής ετοιμότητας).

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία από το υπουργείο Υγείας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκής Πολιτικής τόνισαν ότι υπάρχει ανάγκη από φάρμακα, χειρουργικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαλεία και εξοπλισμό για την COVID-19.

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας θα τα ετοιμάσει και θα αποστείλει τα φάρμακα και όλο τον υγειονομικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Τους πρώτους Ουκρανούς πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες ομογενείς, που έφθασαν το βράδυ της Δευτέραςν στην Αθήνα, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής και Γ. Πατούλης μαζί με κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης υποδέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη, σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ουκρανίας, γιατροί και νοσηλευτές του επιχειρησιακού κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid 19 (rapid test) στους 120 επιβάτες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, των λεωφορείων που έφθασαν στο Μεταξουργείο από το Κίεβο, την Οδησσό και τη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Ελεγχος για COVID-19 από τον ΙΣΑ στους Ουκρανούς πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα

Παράλληλα τους διανεμήθηκαν φαγητά, νερά και μάσκες υγειονομικής προστασίας, ενώ σε όσους δεν θα διαμείνουν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια δόθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας τους σε ξενοδοχεία της Αθήνας, κατόπιν σχετικών ενεργειών του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής.

Επίσης, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό την Ουκρανία, αποφάσισε να δωρίσει 100 χιλιάδες ευρώ, για την ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν τη φρίκη του πολέμου.

Διαβάστε επίσης

Νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στα παιδιά 5-11 ετών

Γιατί στην Αμερική πετούν τις μάσκες προστασίας

Τι να πούμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία στα παιδιά – Τα ναι και τα όχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.