Τι εξετάζεται για τις σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ – Έρχεται η part time απασχόληση

Οι σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ αλλά και η σχέση απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, απασχολεί το υπουργείο Υγείας.

Επανεξετάζονται οι σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «επανεξετάζουμε τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ με στόχο την κάλυψη κενών και την παροχή επιπλέον δυνατοτήτων στους γιατρούς».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας «στο πλαίσιο του νέου Χάρτη Υγείας, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα, επανεξετάζουμε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις που θα ισχύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους ιδιώτες ιατρούς».

Δυο θέματα για τις σχέσεις εργασίας θα τύχουν συζήτησης με τους Ιατρικούς Συλλόγους και με τα συνδικαλιστικά όργανα των Νοσοκομειακών Ιατρών:

Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ με part-time

«Το πρώτο είναι ότι θέλουμε, πλέον θεσμοθετημένα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μορφή part-time», είπε ο κ. Θ. Πλεύρης. Δηλαδή, όπου το ΕΣΥ έχει κενά τα οποία δεν καλύπτονται, παρά το γεγονός ότι προκηρύσσονται οι θέσεις, να δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς να συνάπτουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία.

Δεν απελευθερώνονται οι σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά…

Το δεύτερο θέμα είναι κατά πόσο οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να έχουν και ιδιωτική ενασχόληση. «Σε πρώτη φάση, αυτό που εξετάζουμε δεν είναι η απελευθέρωση των σχέσεων. Αυτό που εξετάζουμε είναι τα απογευματινά χειρουργεία, που έχουν θεσμοθετηθεί και δεν λειτουργούν, να λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι θα αμείβονται. Δεν θα επιτρέπουμε στο γιατρό να πηγαίνει σε ιδιωτικό ιατρείο, σε ιδιωτική κλινική. Όλα αυτά θα συζητηθούν. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Χορήγηση όλων των φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, ζητά ο ΠΙΣ

Πλεύρης: Η άρση των μέτρων αφορά μόνο στους εμβολιασμένους

Αργή η αποκλιμάκωση της επιδημίας COVID-19, ο εφιάλτης δεν τελειώνει ακόμη

Τα λάθη αποθήκευσης που κάνετε αυτήν τη στιγμή και πώς να τα διορθώσετε

6 τροφές που κόβουν την όρεξη: Διώξτε τη λαχτάρα σας για τα καλά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.