Ενημέρωση Γκάγκα στους γιατρούς του ΙΣΑ, για τη χορήγηση των αντιικών χαπιών

Ενημερωτική συνάντηση, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα και τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του ΙΣΠ και της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, με θέμα την χορήγηση των νέων αντιϊικών φαρμάκων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενημέρωσε περισσότερους από 300 γιατρούς που συμμετείχαν, για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των αντιϊικών χαπιών, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η κα. Γκάγκα έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης σχετικά με το χάπι της Merck (MSD στην Ελλάδα) το οποίο πλέον, διατίθεται και κατ΄οίκον στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε η κα. Γκάγκα, μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν χορηγηθεί 5.200 δόσεις μολνοπιραβίρης, ενώ επισήμανε πως το χάπι της Merck πρέπει να δοθεί αυστηρά στις 5 πρώτες ημέρες ασθένειας με COVID-19.

Η κατ’ οίκον παράδοση των αντιικών χαπιών δεν αφορά όλους τους ασθενείς, αλλά εκείνους που είναι άνω των 18 ετών, νοσούν από κορονοϊό και έχουν προβλήματα υγείας.

Διευκρίνισε επίσης, πως το χάπι δεν μπορεί να δοθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε όσες γυναίκες βρίσκονται σε περίοδο γονιμοποίησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης ανέφερε, «Αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες συνεχίζοντας την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία.

Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Ειδικά τώρα που προστέθηκαν νέα όπλα στην φαρέτρα της επιστήμης.

Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή».

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Χωρίς τεστ η είσοδος στη χώρα για ταξιδιώτες με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού από Δευτέρα 7/2

Η εξαφανισμένη Αγαπηδάκη, ο φουρκισμένος Θεοκλής και ο γκρινιάρης Βαλτάς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.