Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτύπησε και νοσοκομεία

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας  με τους διοικητες των υγειονομικών περιφερειων και του προεδρου του ΕΚΑΒ προκειμένου να ανταπεξέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην κακοκαιρία που έπληξε την Αττική. Η σφοδρή χιονόπτωση που έπεσε το προηγούμενο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης.

Τα προβλήματα ωστόσο πολλά. Πολλοί εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα κυρίως της Αττικής, δεν κατόρθωσαν να πάνε στη δουλεία τους, ή όσοι το κατάφεραν το έκαναν με πολύ μεγάλη δυσκολία. Έτσι, η λειτουργία των νοσοκομείων βασίστηκε στο ήδη εξαντλημένο προσωπικό των προηγούμενων βαρδιών,που κι αυτό είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να πάει σπίτι του.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και ασθενείς. Κάποιοι δεν μπορούσαν να φύγουν και άλλοι δεν είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία, ενώ η ίδια η πρόσβαση σε ορισμένα νοσοκομεία ήταν τέτοια που οδήγησε σε τραυματισμούς υγειονομικών, οι οποίοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο εργασίας τους.

Πρόβλημα υπήρξε και με τη σίτιση των ασθενών, αλλά και τη θέρμανση όπως παραδέχτηκε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πρόβλημα σίτισης αντιμετώπισαν και κάποιοι ασθενείς στο νοσοκομείο Σωτηρία καθώς είχε διακοπεί λόγω πτώσης δέντρων η πρόσβαση στα μαγειρεία. Το γεγονός σχολίασε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Χθες το βράδυ, δεν δόθηκε πλήρες βραδινό σε κάποιες κλινικές, όμως το πρωινό δόθηκε κανονικά στους ασθενείς», υποστήριξε.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι σήμερα οι εφημερίες γίνονται κανονικά και όποια προβλήματα ηλεκτροδότησης ή θέρμανσης σημειώθηκαν χθες, έχουν αντιμετωπιστεί.

Επίσης, η πρόσβαση στο Σισμανόγλειο έχει αποκατασταθεί, ενώ επρόκειτο να αποκατασταθεί και η πρόσβαση στο Παίδων Πεντέλης.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δεν έχασε την ευκαιρία για επίθεση, κάνοντας λόγο για «μπάχαλο» και «εγκατάλειψη». «Το Σισμανόγλειο είναι νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού. Εφημερεύει κάθε ημέρα» αναφέρει και τονίζει, ότι οι δρόμοι εντός του νοσοκομείου είναι «απροσπέλαστοι από το χιόνι».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «ειδικά στα επείγοντα ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου είναι αδύνατη η πρόσβαση περιστατικών κορονοϊού εν μέσω πανδημίας» ενώ το προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο, «κάνει τέταρτη βάρδια σερί».

Αναφέρεται, τέλος, και στο Παίδων Πεντέλης, όπου, όπως υπογραμμίζει, οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν.

Διαβάστε επίσης 

Κακοκαιρία: Αγώνας για να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία, το σχέδιο της Πολιτείας

Θ. Πλεύρης: Αναβάλλονται και την Τετάρτη 26/1 οι εμβολιασμοί

Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή Όμικρον 2

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.