Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» θέτει σε δοκιμασία και το σύστημα υγείας. Έτσι, σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται τα Δημόσια Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, ενώ από σήμερα Δευτέρα σε επιφυλακή είναι και οι ειδικές μονάδες Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται να τεθούν για πρώτη φορά σε λειτουργία οι πέντε Ειδικές Μονάδες Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για πέντε ειδικά διαμορφωμένα ερπυστριοφόρα οχήματα, που θα αξιοποιηθούν σε δύσκολες αποστολές μεταφοράς ασθενών κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, όπως η κακοκαιρία Ελπίδα.

Μεταξύ των οχημάτων υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο.

Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.).

Αλλαγές στον προγραμματισμό των εμβολιασμών παιδιών στο Παίδων Πεντέλης λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως «λόγω της κακοκαιρίας και με στόχο την αποφυγή προβλημάτων στον εμβολιασμό των παιδιών, αποφασίστηκε οι εμβολιασμοί που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 24/1 και αύριο Τρίτη 25/1 στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας».

Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών».

Για την καλύτερη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, εξέδωσε οδηγίες, επισημαίνοντας πως “στο πλαίσιο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα πρέπει οι πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς θερμαινόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στο κρύο”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους πνευμονολόγους, όσοι ασθενείς υποφέρουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους, “γιατί η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες δύναται να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων ή παροξυσμό της νόσου”.

Διαβάστε επίσης

Το σίριαλ με τα χάπια για τη θεραπεία της COVID-19 – Πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή τους

Τι να μαγειρέψετε και τι να προσθέσετε στο φαγητό για να ζεσταθείτε

Γιατί κάποιοι εμβολιασμένοι μολύνονται με την παραλλαγή Omicron και κάποιοι όχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.