Κέντρο Υγείας Παλαμά : Απολύθηκαν οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στους εικονικούς εμβολιασμούς

Σε οριστική παύση των καθηκόντων της έθεσε το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σε οριστική απόλυση τέθηκε και η νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

Οι υπάλληλοι που απολύθηκαν ήταν μέχρι σήμερα σε αργία ενός έτους.

Υπενθυμίζεται ότι, στο τέλος του καλοκαιριού,  σκάνδαλο με δεκάδες εμβολιασμούς “μαϊμού” έχει ξεσπάσει στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Κέντρο Υγείας Παλαμά : Απολύθηκαν οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στους εικονικούς εμβολιασμούς

Όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην COVID-19 , χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο. Μάλιστα, αρχικά γινόταν λόγος για 33 πλαστά έγγραφα, ενώ στην πορεία υπήρξαν αναφορές για πάνω από 60.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η διοικητική υπάλληλος είχε εφοδιάσει με πιστοποιητικά εμβολιασμού συγγενικά της πρόσωπα καθώς και άλλα άτομα που ήταν κυρίως αντιεμβολιαστές.

Διαβάστε επίσης 

Επελαύνει η παραλλαγή Όμικρον – Πού εντοπίστηκαν τα 665 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 18.869 νέα κρούσματα, 81 θάνατοι και 688 διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.