Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Στην ευρύτερη έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας του κορονοιού, θα ενταχθεί και η μελέτη των καθηγητών κ. κ. Τσιόδρα και Λύτρα που πρόσφατα, δημοσιοποιήθηκε προκαλώντας και πολιτικές αναταράξεις.

Ειδικότερα, η  πρόσφατη μελέτη των δύο καθηγητών εντάσσεται στην ευρύτερη  προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω  του Τύπου,  είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο

Η Εισαγγελία έχοντας επιδείξει από την αρχή άμεσα αντανακλαστικά, σε κάθε καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνδέεται με την προστασία των πολιτών έχει άμεσα παρέμβει για την πλήρη διερεύνησή τους. Και αυτό συμβαίνει και σε αυτή, την περίπτωση.

Γκάγκα για μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα

Για αδυναμίες στη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας, στη χώρα.

«Δεν θέλω κάνω σχόλιο για ένα άρθρο που έχει κάποιες αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Η κα. Γκάγκα αναφερόμενη στις ΜΕΘ είπε ότι «τα διορθωτικά μέτρα που κάνουμε είναι συνεχή. Μέσος χρόνος αναμονής είναι μία ημέρα. Είναι πολύ λίγα τα νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης 

Μίνα Γκάγκα: Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα έχει αδυναμίες

Νέο φάρμακο κατά της COVID-19 – Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής, που χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

Ο Πρεζεράκος, το άγχος του Κικίλια, η αναδιοργάνωση και η βασιλική φιλοξενία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.