Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία, η Ζωή Ράπτη

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία, συμμετέχει η υφυπουργός Υγείας,  Ζωή Ράπτη.

Ειδικότερα, η κα Ράπτη βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία στις 5-6 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως των κ.κ. Jean-Yves Le Drian, Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Dr. Olivier Veran, υπουργού Αλληλεγγύης και Υγείας της Γαλλίας.

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία, η Ζωή Ράπτη

 

Η Γαλλία, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ),  φιλοξενεί φέτος το συγκεκριμένο γεγονός, φιλοδοξώντας να ενισχύσει την κινητοποίηση υπέρ των
υπηρεσιών ψυχικής υγείας και της υιοθέτησης κατάλληλων πολιτικών, με
βάση:

  • την ανάγκη προστασίας της ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης
    της υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού σε συνθήκες πανδημίας και
  • την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών για την προστασία των
    δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Ψυχική Υγεία

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του «Athens Mental Health Summit», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22-23 Ιουλίου 2021, με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», καθώς και την πρόσφατη έναρξη της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκε από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης στις Βρυξέλλες στις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσία της Βασίλισσας του Βελγίου Ματθίλδης και του Περιφερειακού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Dr. Hans Kluge, η ελληνική αντιπροσωπεία προσβλέπει να συνεισφέρει για άλλη μια φορά, στον παγκόσμιο διάλογο για την ψυχική υγεία των λαών που έχουν εκτεθεί σε μεγαλύτερες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης 

Γκάγκα: Δωρεάν μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορονοϊό

Ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει τον ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.