Ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει τον ΕΟΔΥ

O Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει τον ΕΟΔΥ, όπως αναφέρεται στην  επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 5/10 με τον Καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίος αποδέχθηκε τη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ.

Ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ποιος είναι ο Θεοκλής Ζαούτης

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia, όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Υποψήφιος Διευθυντής στο ECDC

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018.

Επιπλέον είναι Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα.

Eίναι µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Eίναι επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, από τους κορυφαίους Οργανισµούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιµώξεις.

Στις ΗΠΑ κατέχει τη θέση του Προέδρου του Τµήµατος Παιδιατρικής της Οµάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιµικροβιακή Διαχείριση.

Είναι μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου για την Καταπολέµηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων (CDC).

Παράλληλα, είναι μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αµερικανικής Ακαδηµίας Παιδιατρικής (AAP).

Έχει περισσότερες από 270 δηµοσιεύσεις για τις νοσοκοµειακές λοιµώξεις, την αντιµικροβιακή χρήση και αντοχή και τον εµβολιασµό.

Διαβάστε επίσης

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης

Επανεκκίνηση της διαχείρισης της επιδημίας με νέα επιτροπή, νέους περιορισμούς και νέο ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.