MyHealth: Εφαρμογή στο κινητό για τη διαχείριση των συνταγών και των παραπεμπτικών

Τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές με την ονομασία «MyHealth» μέσω της οποίας κάθε φυσικό πρόσωπο που χρησιμοποιεί την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης, δύναται να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται, ψηφιακά, τις ηλεκτρονικές συνταγές και τα παραπεμπτικά του, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση δημιουργείται ένα σύγχρονο ψηφιακό κανάλι για τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση των ασθενών στις άυλες ιατρικές συνταγές τους και στα άυλα παραπεμπτικά μέσω της κινητής τους συσκευής, τα οποίο συμπληρώνει και εξελίσσει το υφιστάμενο πλαίσιο υπηρεσιών της αυλής συνταγογράφησης.

Μέσω της εφαρμογής ο ασθενής – χρήστης δύναται να λαμβάνει ηλεκτρονικά τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων, που έχουν καταχωρισθεί από τον θεράποντα ιατρό στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και πρόσθετα στοιχεία αυτών, όπως το στάδιο εκκρεμότητας, την εκτέλεσή τους και τη λήξη ισχύος αυτών.

Ο χρήστης δύναται να λαμβάνει με την ίδια διαδικασία τα παραπάνω στοιχεία και για τα προστατευόμενα μέλη του.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης η δυνατότητα σε κάθε θεράποντα ιατρό να συντάσσει απομακρυσμένα, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που διαχειρίζεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε) ιατρικές βεβαιώσεις, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν από τον ενδιαφερόμενο στις συναλλαγές του με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εκτύπωση τους.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση απλουστεύεται η διαδικασία λήψης ιατρικής βεβαίωσης, καθώς ο πολίτης απαλλάσσεται από την ταλαιπωρία και το χρονικό βάρος της αυτοπρόσωπης προσέλευσης στον επαγγελματικό χώρο του θεράποντος ιατρού για να παραλάβει την ιατρική βεβαίωση σε περιπτώσεις όπου η ιατρική διάγνωση έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Τα είδη ιατρικών βεβαιώσεων που εμπίπτουν στη παραπάνω ρύθμιση τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διαδικασία έκδοσής τους, ο τύπος, το περιεχόμενο και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά αυτών θα αποφασιστούν στη συνέχεια με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Παγώνη: Μη αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων – Να εμβολιαστούν πριν πάνε στα νησιά

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τι εισηγείται η Επιτροπή Βιοηθικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.