Πελώνη: Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης μάσκας

Απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης μάσκας, δεν υπήρξε ποτέ», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον «ΣΚΑΪ».

Όπως είπε, η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει έντονη συνάθροιση και συγχρωτισμός. «Ήταν μια ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 23 Ιουνίου. Δεν πετάξαμε τις μάσκες», σημείωσε. 

Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να είμαστε σε εγρήγορση, τηρώντας όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας και κυρίως να εμβολιαζόμαστε! Και για όποιον είναι ακόμα ανεμβολίαστος, ο τακτικός αυτοδιαγνωστικός ή άλλος έλεγχος, είναι απαραίτητος», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν τους χώρους ψυχαγωγίας είπε ότι κρίθηκαν απαραίτητα, καθώς, όπως προέκυψε από την ιχνηλάτηση, πολλά κρούσματα προέρχονταν από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. «Είναι μία τάση που είδαμε τις τελευταίες ημέρες. Όπως είδαμε, επίσης, ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι περίπου στα 27 έτη», σημείωσε.

Στόχος η επαναφορά στην κανονικότητα

«Δεν είναι στόχος να είμαστε για πάντα κλειστοί. Στόχος μας είναι η επαναφορά στην κανονικότητα. Έχουμε επανέλθει ήδη με το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας. Δεν πρέπει να ξαναπάμε σε τέτοιου τύπου μέτρα, ακριβώς, επειδή το εμβόλιο πλέον είναι διαθέσιμο σε όλους» είπε, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να γίνουν αν χρειαστεί σημειακές παρεμβάσεις αλλά η οικονομία και η κοινωνία πρέπει να μείνουν ανοιχτές. «Το όπλο μας είναι το εμβόλιο. Δωρεάν, εύκολο, προσβάσιμο σε όλους και ασφαλές», κατέληξε η κ. Πελώνη.

Διαβάστε επίσης

Νέες συστάσεις ΠΟΥ για χρήση μάσκας, λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Πελώνη: Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.