Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε χαρακτηρισιτκά κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών, «όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα» όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και την χρήση των μέτρων.

Παράλληλα, η  κα Πελώνη αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εμβολιασμών αλλά και της χρήσης των self test στον περιορισμό της πανδημίας και αποτροπής 4ου κύματος, και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους.

Προβληματισμός για την μετάλλαξη Δέλτα

«Τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων- προκαλεί προβληματισμό.

Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, για να προσθέσει:

Αποτελεσματική απάντηση, στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μόνη λύση για την αποτροπή εξάρσεων και την αποφυγή νέων μεταλλάξεων, είναι ο εμβολιασμός».

Μετακινήσεις προς τα νησιά

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ενηλίκων για την μετακίνησή τους στα νησιά ανέφερε τα εξής, για τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα»: «Υστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι μετακινήσεις ενήλικων προς τα νησιά θα γίνονται, από σήμερα, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό PCR των τελευταίων 72 ωρών ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση και όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά.

Πορεία εμβολιασμού

Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές.

Ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 8.700.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 3.960.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους».

«Όλη η προσπάθεια που γίνεται ειναι να χτίσουμε το τοίχος ανοσίας το ταχύτερο.Δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι δύσπιστο απέναντι στα εμβόλια να κρατάει πίσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία και οικονομία», ανέφερε η κα Πελώνη.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Καμία χαλάρωση στους ελέγχους για την COVID-19

Υπουργός Παιδείας: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους μαθητές

Εντείνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους – Νέοι περιορισμοί από σήμερα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.