Τεστ αυτοδιάγνωσης: Σήμερα το πρώτο ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 14 του μήνα και σήμερα είναι η μέρα, που οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να κάνουν το πρώτο τους αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Οι μαθητές και οι καθηγητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, έχοντας μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ, είτε αυτοδιάγνωσης είτε rapid. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα μπορούν να κάνουν επιβεβαιωτικό τεστ, έως την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο τεστ για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 του μήνα και θα υπάρχει η δυνατότητα για τεστ επιβεβαίωσης ως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου, με δυνατότητα επιβεβαίωσης ως την Τρίτη 22 του μήνα.

Σε περίπτωση κρούσματος, πρέπει να εκδοθεί δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, για τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή. Για να προσέλθει ο υποψήφιος και ο εκπαιδευτικός στο εξεταστικό κέντρο, πρέπει να έχει προηγηθεί αρνητικό επαναληπτικό τεστ και βεβαίωση από τη δημόσια δομή, που έγινε η εξέταση.

Ωστόσο, αν και το επαναληπτικό τεστ βγει θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, έχοντας μαζί τους το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.