Α. Ξανθός: Το ΕΣΥ άντεξε οριακά σε βάρος του προσωπικού του

Το μεγάλο δίδαγμα από την πανδημία δεν είναι η «αγαστή συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα» όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός.

Είναι η ανάγκη γενναίας επένδυσης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η ενίσχυσή του με επιπλέον πόρους -ανθρώπινους και υλικούς – για να καλύψει τις νέες υγειονομικές ανάγκες, όπως η διασύνδεση ΠΦΥ-Δημόσιας Υγείας, η κοινοτική-κατ’ οίκον φροντίδα, η επείγουσα ιατρική, η μετανοσοκομειακή φροντίδα-αποκατάσταση, η σχολική υγεία, η ιατρική της εργασίας, η περιβαλλοντική υγεία, η αποκέντρωση του ΕΟΔΥ και η διασύνδεσή του με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών κ. λπ. με ισότιμο και ποιοτικό τρόπο.

Αυτό δήλωσε στην εισήγησή του στο συνέδριο «Regional Growth Conference 2021» που οργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

Ο Α. Ξανθός ανέφερε επίσης ότι «το ΕΣΥ άντεξε πολύ οριακά, σε βάρος των ψυχοσωματικών αντοχών του προσωπικού του και της φροντίδας όλων των υπόλοιπων ασθενών. Ενώ ο ιδιωτικός τομέας με το 1/3 των κλινών της χώρας δεν νοσήλευσε ούτε το 5% των περιστατικών covid-19.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι προκλητική η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι «το ΕΣΥ δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά κρατικό», αναιρώντας τον ιδρυτικό νόμο και αμφισβητώντας για 1η φορά απροκάλυπτα τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας . Πίσω από αυτή την προσέγγιση κρύβεται το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή του, που αποτελεί cacus beli για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας και την κοινωνία».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.