Ενημέρωση σε μαθητές δημοτικού για τις συνέπειες του καπνίσματος από την υφυπουργό Υγείας

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου ενημέρωσαν για τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και η  υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η κα Ράπτη μοίρασε στους μαθητές και τις μαθήτριες ενημερωτικό τετράδιο, το οποίο περιλαμβάνει μηνύματα αγωγής υγείας κατά του καπνίσματος και προστασίας από το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα.

Το ενημερωτικό τετράδιο Μαθαίνω να Μην Καπνίζω, σχεδιάστηκε με επιμέλεια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα.

Έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και εκτυπώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων για να διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές της ΣΤ ΄τάξης του Δημοτικού, των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της χώρας.

Η διανομή για το έτος 2021, σε όλα τα σχολεία της χώρας, έγινε σε συνεργασία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με το πέρας της εκδήλωσης η κα Ράπτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητά μου παιδιά, σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, η οποία μας υπενθυμίζει πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα για την υγεία μας.

Το κάπνισμα, όπως όλοι γνωρίζουμε καταστρέφει τους πνεύμονες και δυσκολεύει την αναπνοή. Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία μας και να είμαστε πάντα γεροί και δυνατοί.

Μαθαίνουμε να μην καπνίζουμε, ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και άσκηση και προτρέπουμε τους γύρω μας να κόψουν σήμερα το κάπνισμα».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.