Κικίλιας : Ήρθε η ώρα για το ΕΣΥ της νέας εποχής

Την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ήρθε η ώρα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε στην Καλαμάτα, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης.

Όπως είπε, “το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πραγματοποιούμε περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα”.

 

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο κ. Κικίλιας είπε «θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο νοσοκομείο, όσο στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας» και εξήγησε: «Για τους 22.500 εμβολιασμούς που έχουν ήδη γίνει και μας δίνουν ελπίδα και θάρρος για το μέλλον. Για τους πάνω από 230 ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουμε προσλάβει στα δύο νοσοκομεία. Για τις έξι νέες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν άρτια».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε «την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, δια μέσω του επενδυτικού προγράμματος, του μεγαλύτερου που έχει ποτέ υλοποιηθεί στη χώρα, το RRF».

Επίσης, όπως ανέφερε, «θα αναβαθμιστούν σε όλα τα επίπεδα τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας», που σημαίνει, όπως προσέθεσε, «ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, τεχνικά προγράμματα, οργάνωση και σωστός σχεδιασμός, με βάση ένα νέο χάρτη υγείας για τη χώρα, μετά την τεράστια προσπάθεια, την οποία κάναμε όλοι μαζί και ευχαριστώ πολύ, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.