Β. Κικίλιας: Θα ξαναδοθεί μπόνους στους υγειονομικούς

Επίδομα στους υγειονομικούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους οι υγειονομικοί, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι ειδικά για τα υπερήλικα άτομα και όσα δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί.

Έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών και ήδη, 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα συνέχισε ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι είπε τα εξής:

«Είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα».

Ο κ. Β. Κικίλιας μίλησε για τη στήριξη του πρωθυπουργού προς τους υγειονομικούς δίνοντας τα εξής παραδείγματα:

«Όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τους γιατρούς στις ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ.

Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα.

Όταν μάχονταν στην πρώτη στροφή της διαδρομής, δώσαμε τη δυνατότητα οριζοντίως να πάρουν όλοι επίδομα. Όταν θέλησε κάποιος ιδιώτης δωρητής να τους τιμήσει, φέραμε διάταξη στη Βουλή, προκειμένου να μπορέσει να συμβεί αυτό.

Η ελληνική Κυβέρνηση δια μέσου του Πρωθυπουργού θα μεριμνήσει ξανά στο χρόνο που πρέπει για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν σκληρά, καθημερινά και δεν έχουν σταματήσει, ούτε αυτές τις Άγιες μέρες θα σταματήσουν».

Τέλος για τη δήλωση του κ. Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca , είπε ότι «ήταν ατυχής. Νομίζω ότι έχει ήδη μετανιώσει αυτή τη δήλωση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα περίμενα διορθωτική δήλωσή του. Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.