Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Οι προκλήσεις του συστήματος υγείας μετά την πανδημία

Οι προκλήσεις του συστήματος υγείας μετά την πανδημία θα είναι από τα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο 10-15 Μαΐου 2021. Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην πρώτη μέρα του Οικονομικού Φόρουμ εντάσσεται η εξαιρετικά επίκαιρη ενότητα των θεμάτων της Υγείας, στην οποία συμμετέχει η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλα Κυριακίδη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της Υγείας. Στη μεγάλη αυτή ενότητα συμμετέχει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, όπως και ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων μεγάλων Ελληνικών και διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών.
Επίσης στο Οικονομικό Φόρουμ θα υπάρξουν συζητήσεις για την έρευνα, την καινοτομία στη και τις επενδύσεις, με συμμετέχοντες τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τον Γενικό Διευθυντή της AbbVie Pharmaceuticals, Πασχάλη Αποστολίδη, τον Country Manager Pfizer για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Ζαχαρία Ραγκούση, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Biogen ΗΠΑ, Στέλιο Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΒΙΑΝΕΞ, Κωνσταντίνο Παναγούλια και τον Γενικό Διευθυντή της Boehringer Ingelheim Ελλάδος, Δημήτριο Αναγνωστάκη.

Στο εθνικό σχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις θα αναφερθούν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Αντώνης Παπαδημητρίου, ο καθηγητήο Πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιώργο Παπαθεοδωρίδης και ο καθηγητήο μεταμοσχεύσεων του Imperial College και Πρόεδρος της European Transplant Society London, Βασίλης Παπαλόης.

Την επόμενη ημέρα της πανδημίας στο σύστημα υγείας θα αναλύσουν ο Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Ευρωβουλευτής και ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών. Σε αυτό θα συμβάλουν επιτυχημένες πρακτικές στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως του Ισραήλ, που θα παρουσιάσει μέσα από το Φόρουμ ο Ισραηλινός Πρέσβης, Yossi Amrani. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Pfizer, Albert Bourla.

Η υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη και σε αυτό το θέμα θα αναφερθούν οι Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Hellas και Pharma Cluster (GR, CY, BUL, RO), Sabrina Schilling, Vice President της Digital Health Solutions Marketing στη Roche Diagnostics της Ελβετίας, Τζούλια Τσέτη, CEO της OFET, μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒ και Πρόεδρος της Global Compact Network Hellas, Γιώργος Τουσίμης, Country Director της Amgen Hellas & Cyprus, Dennis A. Ostwald, Founder & Managing Director του WifOR Institute στη Γερμανία, και Δάφνη Καϊτελίδου, Πρόεδρος του Agency for Quality Assurance in Health στην Ελλάδα.

Στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα αναφερθούν ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Τούντας, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο ΕΜΠ, Άγγελος Τσακανίκας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Υφαντόπουλος.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.