Κ.Μητσοτάκης : Στους εμβολιασμούς δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε

Την έναρξη fast track εμβολιασμού των ατόμων από 30 ετών και πάνω προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εμβολιασμοί των νέων αναμένεται να ξεκινήσουν τη μεγάλη εβδομάδα.

«Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα», είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο κ.Μητσοτάκης. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά οτι «στους εμβολιασμούς δεν είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε» και επανάλαβε την έκκληση κυρίως προς τα άτομα υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένους κλπ) να εμβολιαστούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη: «Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας].

Ο οδικός χάρτης του Πάσχα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

  • Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
  • Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
  • Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.
  • 15 Μαΐου, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού. Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

«Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλος»σοτόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.