Εξώδικο της ΠΟΕΔΗΝ στον καθηγητή Βασιλακόπουλο – Τι είχε δηλώσει εξοργίζοντας τους νοσηλευτές

Εξώδικη διαμαρτυρία με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος προς τον καθηγητή κύριο Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δελτίο στις 20-3-2021, προέβη σε υποτιμητικές και απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος των υγειονομικών υπονοώντας, ότι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και εξ αυτού του λόγου αρνούνται τον εμβολιασμό, κοινοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Με το εν λόγω εξώδικο, ζητήθηκε από τον κύριο Βασιλακόπουλο να προβεί σε ανάκληση “των απαράδεκτων δηλώσεων του, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος της”.

Η ΠΟΕΔΗΝ και σύσσωμος ο κλάδος των υγειονομικών υπαλλήλων, όπως σημειώνουν, “έχουν αποδείξει στην πράξη την αφοσίωση τους στην προστασία της δημόσιας υγείας, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, δίνοντας στην μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του COVID 19, μαζί με τους ιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας. Δηλώσεις αυτού του είδους όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά τορπιλίζουν την μεγάλη προσπάθεια και δημιουργούν κλίμα διαχωρισμού και έντασης την στιγμή, που όλοι μας καλούμαστε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης”, καταλήγει η ομοσπονδία.

Η επίμαχη δήλωση του καθηγητή

Ο καθηγητής κ. Θ. Βασιλακόπουλος είχε δηλώσει τα εξής:

«Είναι τελείως τραγικό που τόσο μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ντρέπομαι για αυτά τα ποσοστά. Θέλω να πω κάτι και ας μην θεωρεί ταξικό. Το ποσοστό αποδοχής στους ιατρούς είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στους νοσηλευτές. Όσο μεγαλύτερη είναι η μόρφωση τόσο λιγότερη είναι η αμφισβήτηση, η δεισιδαιμονία και οι θεωρίες συνωμοσίας και πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους. Δεν μπορεί οι υγειονομικοί να μην είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη και να τιμήσουμε τον όρκο που έχουμε δώσει, να υπηρετούμε την υγεία των ανθρώπων».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.