Οι 6 περιοχές που «οδηγούν» το επιδημικό κύμα

Σε 6 περιοχές επικεντρώνεται ο προβληματισμός στην παρούσα φάση της επιδημίας, λόγω της συρροής κρουσμάτων.

Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα βρίσκονται σε ύψιστο επιδημιολογικό συναγερμό, με  πολύ μεγάλο ιικό φορτίο και ασφυκτική επιβάρυνση των υπηρεσιών Υγείας.

Είναι ενδεικτό ότι το τελευταίο 24ωρο, από τα 1829 νέα κρούσματα, τα 917 καταγράφηκαν στο λεκανοπέδιο Αττικής και άλλα 255 μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο. Ωστόσο, παρατηρείται μια σταδιακή αλλά αργή αποκλιμάκωση, με βάση το δείκτη θετικότητας και το δείκτη αναπαραγωγής του ιού. Η ισορροπία είναι εύθραυστη γι’ αυτό και χρειάζεται να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς. Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Προβληματισμός επικρατεί για τα «κορονο-πάρτι» των τελευταίων ημερών, να και επισήμως η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι η πλειονότητα των πολιτών εξακολουθεί να τηρεί τα μέτρα.

Η κυβέρνηση «ποντάρει» στα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τους εμβολιασμούς για τα επόμενα βήματα.

Από σήμερα, τα self tests εφαρμόζονται σε μια σειρά από τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η επιχείριση «Ελευθερία» προχωρεί υποδειγματικά.

Διαβάστε επίσης

4 στους 10 υγειονομικούς και ηλικιωμένους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ποιοι εργαζόμενοι κάνουν υποχρεωτικά self test από σήμερα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.