Ράντζα υπάρχουν πλέον μόνο στο “Αττικόν” και το “Γεννηματάς”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τα ράντζα ως φαινόμενο στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν μειωθεί πάρα πολύ, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Πριν από δέκα χρόνια, σε όποιο νοσοκομείο και να πήγαινες σε εφημερία έβλεπες ράντζα, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως “τώρα υπάρχουν ράντζα σε δύο νοσοκομεία στην εφημερία: Στο «Αττικόν» και στο «Γεννηματάς». Αυτά έχουν βασικό σταθερό πρόβλημα, είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι στο «Αττικόν», από τα 100 περιστατικά που πάνε στην εφημερία, τα 55 είναι εκτός Αττικής. “Άρα, έχεις ένα νοσοκομείο το οποίο έχει σχεδιαστεί για να έχει περίπου 70.000 εισαγωγές το χρόνο και έχει 150.000, γιατί προτιμούν αυτό το νοσοκομείο”.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα παραδώσουμε ένα πενταπλάσιο σε όγκο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο «Αττικόν», μέχρι το Πάσχα του 2025. Τώρα που μιλάμε το εργοτάξιο δουλεύει. Ως Υπουργός Υγείας αναλαμβάνω την ευθύνη και να μειωθεί ο μέσος χρόνος αναμονής στα χειρουργεία -που ήδη μειώνεται και με τα απογευματινά χειρουργεία- αλλά και να κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να μειωθεί η αναμονή στα επείγοντα».

Αναφερόμενος στη νέα Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Γ.Ν.Α. Λαϊκό ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια που επί θητείας του λύθηκε ένα αίτημα 22 ετών. “Φτιάχτηκε η Μονάδα, πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις και ο κόσμος γνωρίζει ότι πλέον στο ΕΣΥ μπορεί να βρει την υγεία του σε κάτι που είναι πανάκριβο και δύσκολο”.

“Στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, η τελευταία τριετία είναι η καλύτερη από την έναρξη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα. Όταν το παραλάβαμε, ο δείκτης μεταμοσχεύσεων ανά πληθυσμό ήταν στο 3, όταν ο μέσος όρος είναι στο 20. Σήμερα έχουμε φτάσει κοντά στο 11, έχουμε δηλαδή τριπλασιάσει τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων. Όταν θα ξεκινήσει και το Ωνάσειο μεταμοσχευτικό κέντρο στις αρχές του χρόνου, σε συνδυασμό με τα άλλα μεταμοσχευτικά κέντρα που έχουμε στα υπόλοιπα νοσοκομεία, η Ελλάδα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους”, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Στο νοσοκομείο εισήχθη η Καίτη Γκρέυ

Γεωργιάδης: Μη διανοηθούν, με μένα υπουργό, να κλείσουν είσοδο νοσοκομείου – Θα χαλάσουμε τις καρδιές μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.