ΠΟΥ: 1.700 θάνατοι την εβδομάδα από COVID-19 – Πάνω από 39.000 οι απώλειες στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας

Η COVID-19 προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της COVID-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε.

Από την έναρξη της πανδημίας, η COVID-19 έχει προκαλέσει πάνω από επτά εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.

Η συνέντευξη του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους:

Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός θανάτων από COVID-19 στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.094.

Ο ΕΟΔΥ στην επιδημιολογική έκθεση του για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αναφέρει ότι “καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα του ιού, με αυξητική τάση στις εισαγωγές για νοσηλεία. Συστήνεται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) η σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων,
προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, WHO

Διαβάστε επίσης

Οι αμφιβολίες για τα απογευματινά, το μνημόνιο στο φάρμακο και το μαστίγιο στους γιατρούς

Τα σημεία για δωρεάν rapid test, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.