Στις 14 Μαΐου το τέλος του lockdown

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το τέλος του lockdown και την μερική επιστροφή στην κανονικότητα με άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, αλλά με αυστηρή τήρηση της χρήσης μάσκας και αντισηπτικών και φυσικά των αποστάσεων έχει ως ορίζοντα το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ξεκινήσει με τη χρήση των self tests, η οποία θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο και τις μεταφορές, και το σχέδιο της κυβέρνησης που έχει εκπονηθεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι το εξής:

  • 19 Απριλίου: Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων αλλά μόνο για τους μαθητές Λυκείου.
  • 24 Απριλίου: Ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, χωρίς click inside και click away.
  • Τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγουν οργανωμένες παραλίες.
  • Πιθανά τα ταξίδια το Πάσχα, αν υπάρχει ικανός αριθμός self tests για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην περιφέρεια.
  • 10 Μαΐου: Ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, η εστίαση, οι παιδότοποι και τα κτήματα για γάμους.
  • 14 Μαΐου: Τέλος του lockdown με άνοιγμα του τουρισμού.

Σε ότι αφορά την εστίαση επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Τρίτη του Πάσχα, αλλά μόνο για εξωτερικούς χώρους, με αραιωμένα τραπέζια σε αυλές, ενώ δεν θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους. Πιθανόν να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν πεζοδρόμια και πάρκα για τη χρήση τραπεζιών.

Τι θα πουν οι ειδικοί

Όλα τα παραπάνω ανήκουν βέβαια στο πεδίο του σχεδιασμού και με το σκεπτικό ότι η επιδημία θα δείξει τα πρώτα σημεία υποχώρησης.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό αναμένεται να δείξει το δρόμο προς την έξοδο από το lockdown, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεοδμένα το επόμενο διάστημα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.