Συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τα σχολεία

Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει αυτήν την ώρα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για το εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης.

Συζητείται ειδικότερα το άνοιγμα των λυκείων και είναι πιθανό να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει προτείνει το άνοιγμα όχι μόνο της Γ’ Λυκείου αλλά και των τριών τάξεων του Λυκείου την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, προκειμένου να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα με την παρουσία των εκπαιδευτικών στο σχολείο και στην τηλεκπαίδευση, αν και πολλοί καθηγητές κάνουν μαθήματα και στο Γυμνάσιο.

Η πρόταση της υπουργού Παιδείας βασίζεται και στο γεγονός ότι οι μαθητές ηλικίας 16-18 ετών θα ξεκινήσουν από σήμερα ή αύριο τη διενέργεια των self tests, οπότε το άνοιγμα των Λυκείων θεωρείται ασφαλές, αφού όσοι βρεθούν αρνητικοί δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Αν τελικά η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης στο Λύκειο, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία πιθανότατα θα παραστεί και η υπουργός Παίδειας Νίκη Κεραμέως.

Σε περίπτωση ανοίγματος των Λυκείων στις 12 Απριλίου, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των Γυμνασίων στις 19 Απριλίου, αν και αυτό θα γίνει μόνο για μία εβδομάδα αφού ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα. Το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θεωρείται σχεδόν βέβαιο στις 10 Μαίου.

Πάντως, τα μέλη της Επιτροπής είναι πολύ επιφυλακτικά για το σχεδόν ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου και οι επιφυλάξεις αυτές είναι ακόμα πιο ισχυρές για τις περιοχές που δεν άνοιξαν τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.
Άλλωστε το βράδυ της Τρίτης, αξιολόγησαν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν την επιδημιολογική κατάσταση για κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, προκειμένου να έχουν μία πλήρη εικόνα πριν δώσουν το πράσινο φως για τα σχολεία.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.